Kallista hiekkaa eli "Legioonan sotilas"

Jaska, Sidi-bel-Abbès.

Alkuun » Legioonakirja » Kallista hiekkaa eli “Legioonan sotilas”

Eloisa ruohonjuuritason kertomus sekä muukalaislegioonasta että Algerian sodasta.

 

Kertojalla on psykologian ja dramatiikan tajua sekä silmää elämän pienille tapahtumille, joiden kautta suuret draamat saavat persoonallisen ja inhimillisen hahmon.

Jaakko Sarlin-Lappeteläinen ja Heli Santavuori

Kallista hiekkaa

Suomalainen muukalaislegioonalainen Algerian sodassa 1954-1959

3. Painos. Kaksi aikaisempaa painosta ilmestynyt Readme.fi:n kustantamana, silloin nimellä “Legioonan sotilas”.

 

Saatavilla nettikirjakaupoista, ovh 25 e.

Haastattelukirja jonka olen kirjoittanut Jaskan suullisen kertomuksen perusteella. Tämän 3. painoksen kansi ja taitto myös minun. 

Myös sotahistoriallisena dokumenttina kirja on ainoa laatuaan. Algerian sota kesti kahdeksan vuotta. Se oli molemmin puolin hyvin raaka, ja vaati eräiden arvioiden mukaan noin miljoona ihmishenkeä. Sensuuri kuitenkin oli voimakas, ja esim. Ranskassa on vasta viime vuosina alettu keskustella Algeriassa tapahtuneista sotarikoksista.

 

Kertoja, Jaakko Sarlin-Lappeteläinen, eli Jaska, kuoli Tukholmassa kesäkuussa 1993, näkemättä koskaan kirjan valmistumista ja julkaisua. Lapsille kuitenkin oli perintö, niin kuin hän sydämestään toivoi.

 

Kirja on aikaisemmin ilmestynyt Readme.fi -kustantamolta sekä kovakantisena että pokkarina, nimellä “Legioonan sotilas”. Nuo painokset ovat kuitenkin olleet jo kauan loppuunmyytyjä. Kolmas painos ilmestyy BoD -nettikustantamon kautta omakustanteena ja alkuperäisellä nimellään “Kallista hiekkaa”.

Otteita kirjasta

Lue myös

Share this: