Uusi historia -yhdistyksen ohjelmapamfletti

Alkuun » Uusi historia kirjat » Ihmiskunta ensin! Kohti eettistä sivilisaatiota

Tämä artikkeli on julkaistu myös Uusi historia -sivustolla

Uusi historia -yhdistyksen ohjelmapamfletti on ilmestynyt.  Olen toimittanut sen yhdistyksen julkaisuryhmän avustamana, ja esittelen sitä yllä olevalla videolla. Ohjelmatekstit on julkaistu myös Uusi historia -sivuilla aloitussivulta lähtien. 

Uusi historia -yhdistyksen ohjelma.

Heli Santavuori (toim.):

Ihmiskunta ensin!

Kohti eettistä sivilisaatiota

Kustantaja Uusi historia ry 2020.

 

Saatavilla jo nettikirjakaupoista. Ovh 8 e.

ISBN 9789527352120

Toimitustyön lisäksi kannen suunnittelu ja taitto minun tekemäni. 

 

Kansikuva: Lehtikuva/Jarno Mela. 

Seuraavassa takakannen teksti: 

Mitä aikaa elämme?

Mitä on tehtävä?

Elämme ihmiskunnan yhtenäistymisen aikakautta. Ihmiskunta selviytyy tai tuhoutuu yhdessä. Toistaiseksi itsetuho näyttää todennäköisemmältä kuin selviytyminen.

 

Mistä ihmislajin itsetuhoisuus johtuu? Se on tämän ajan suuri kysymys. Siihen vastaaminen on aikamme tärkein eettis-intellektuaalinen haaste.

Ihmiskunta voi selviytyä vain alkamalla rakentaa keskinäisiä suhteitaan itsetuntemuksensa varaan. Vain siten ihminen voi muodostaa harmonisen suhteen myös muuhun elolliseen luontoon. Ainoa eloonjäämisoppimme on tieto ihmisestä.

 

Tämä ohjelmakirjanen sisältää uuden ja omaperäisen näkemyksen nykymaailmaan: aikakauden vaihtumiseen, demokratian kriisiin ja siihen, miten nykyajassa on jo nähtävissä piirteitä tulevaisuuden globaaliyhteiskunnan muodostumisesta.

 

Tärkein pyrkimyksemme on yhdistää koko ihmiskunta keskustelemaan ja väittelemään historiansa perusopetuksista. Sitä varten esitämme myös joitakin käytännöllisiä ehdotuksia.

 

Ohjelmamme perustuu suomalaisen filosofin Matti Puolakan elämäntyöhön. Tekstissä on hyödynnetty hänen tekstiarkistoaan, muistiinpanojaan ja puheitaan, jotka hän jätti yhdistyksellemme arkistoitavaksi ja julkaistavaksi. Liitteenä mm. Matti Puolakan elämäntyön lyhyt esittely sekä tiivistelmä koko historiasta, eli ihmissuvun 2,5 miljoonaa vuotta jatkuneesta tiestä.

Share this: