Dr Mercola akutaputtelu

Akutaputtelua addiktioihin

Tohtori Mercola opastaa akutaputteluun. Kuva: mercola.com

Tohtori Mercola neuvoo nettisivuillaan yksinkertaisen akupunktioon perustuvan taputtelutekniikan, jonka pitäisi auttaa kaikenlaisiin konkreettisiin addiktioihin: tupakkaan, syömähimoihin ja alkoholiin. Ohje on täällä:

http://eft.mercola.com/

Akupunktion tehoa on tutkittu, mutta ei vielä selvitetty. Tehoa sillä on. Esim. Kiinassa on menestyksellä suoritettu leikkauksia ilman nukutusta, joissa paikallispuudutus on hoidettu akupunktion avulla.

Tupakan orjalle ongelma usein on pelko lihomisesta eli siitä, että addiktio vaihtuu toiseen. Mutta siinä auttaa vähähiilihydraattinen ruokavalio, joka tasaa verensokerit ja poistaa syömähimot. Syödä saa, eikä lihomista tarvitse pelätä. Ongelmatonta sekään ei silti ole, koska elämme reaalimaailmassa: on kaikenlaista kahvikekkeriä, kaupan hyllyt ovat notkollaan makeaa roskaruokaa jonka hetken lohtua tuova muisto viipyy kauan. Rahapula voi aiheuttaa ongelmia, samoin suomalainen humalahakuinen juomatapa ja keskiolutkulttuuri. Olut kun ei oikeastaan tähän ruokavalioon kuulu, mutta ei pinttyneitä tottumuksiakaan niin helposti muuteta.

Mercolan neuvoma tekniikka perustuu akupunktion ja länsimaisen terapiakokemuksen yhdistelmään, ja siitä löytyy hänen sivuillaan lyhyt kurssi kuvien kera sekä linkkejä tarkempaan perehtymiseen. Tekniikka tuo apua siihen henkiseen ahdistukseen, jonka taltuttamiseksi addiktiot syntyvät. Eli rauhoittaa luonnollisella tavalla. Samalla lailla vaikuttaa myös perinteinen kiinalainen ns. aamuvoimistelu eli Tai chi, ja yleensä kaikki qigong-lajit, joita Kiinassa on tuhansia.

Yleensä ottaen itämaisesta perinteestä – niin intialaisesta joogaperinteesta kuin kiinalaisesta lääketieteestä ja qigongista on länsimaiselle urbaanille ja degeneroituneelle nykyihmiselle paljon annettavaa.

Tämä antaa myös näkökulman ravitsemuksesta käytäviin kiistoihin: Lääketiede on edistynyt huimaavasti viimeisen sadan vuoden aikana, ravitsemustiede erityisesti viimeisten vuosikymmenien aikana. Se saattaa aiheuttaa näköharhan länsimaisen lääketieteen kaikkivoipaisuudesta niin maallikoiden kuin asiantuntijoidenkin parissa. Näköharhaa pönkitetään mm. ravitsemuskiistoissa käytetyllä ”tieteellisyys”-patukalla jolla hutkitaan erilaisia mielipiteitä ja erilaista kokemusta omaavia – niin tiedemiehiä kuin maallikoitakin.

Tieteellisyyden lähtökohta kuitenkin olisi myöntää miten vähän varmasti tiedetään. Ja tähän kuuluu paitsi avoin väittely tieteellisissä kiistoissa, myös avomielisyys ja uteliaisuus sellaisia perinteitä kohtaan jotka ovat kehittyneet vuosituhansien kuluessa, jotka selvästi toimivat, mutta joiden fysiologisia perusteita ei vielä osata selittää.

Erityisesti joogaperinne kuuluu lähinnä kasvissyöjien harrastuksiin. Mielestäni alakarppaajien kannattaisi myös ottaa itämaiset tekniikat omakseen. Realismi ja terve järki on hyvä pitää mielessä. Rimakauhu ja mystiikka on syytä ensimmäiseksi heittää pois. Ei tarvitse tulla meditaatioguruksi eikä käärmenaiseksi.

Tohtori Mercola antaa tässä hyvää esimerkkiä siitä, miten eri traditioista ja tekniikoista voi omaksua pieniä niksejä omaan tarpeeseen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.